NO BOND BEAUTY FILOSOFI

jon-tyson-WhdU-gECgSM-unsplash_edited.jp
5.png

NO BOND - hållbart fett

Vi har valt att använda fett från nötdjur i vår hudkräm. Fett kategoriseras utefter dess struktur. Mättat fett har inga så kallade dubbelbindningar i sina kolkedjor. Det gör mätta fett stabilt och fast. Det gör den motståndskraftig vid värme, direkt solljus och mot syre som i de mindre stabila fetterna såsom vegetabiliska oljor kan orsaka fria radikaler och därmed göra mer skada än nytta.

Talgens höga andel mättat fett utan bindningar (på kemispråk) har gett inspiration till vårt varumärke.

josh-withers-lZ4xZZuk8iA-unsplash.jpg
5.png

NO BOND - till industrin

Viktigt för oss är att kunna bidra till ett hållbart och klimatsnällt samhälle. Industrier inom livsmedel, kosmetika och mode belastar miljön hårt. Vårt bidrag är att utgå från råvaror som i grunden ger tillbaka till naturen, kan produceras ekologiskt. På ett så oprocessat sätt som möjligt med minimal inblandning av industrimaskiner, fossila bränslen och kemiska tillsatser.

Vi utgår från forskning, vetenskap och evolutionslära.  Vi strävar efter att inte låta oss påverkas av rådande trender och industrin. Det har har gett inspiration till vårt varumärke.

 

tuva-mathilde-loland-mK_sjD0FrXw-unsplas
5.png

NO BOND - beauty enligt oss

Vi är övertygade om att skönhet kommer inifrån. Ett uttryck som hos oss med tiden har fått innebörd. Fyllts med insikt om biokemi och näringens betydelse för hälsan. 

Vi har själva upplevt förbättrad hud, hår och naglar genom att ge vår kropp naturlig, tillsatsfri och näringsrik mat som kroppen känner igen.

Skönhet startar på insidan. Vi kan dock ge den en extra boost genom att ge huden biotillgänglig skin food från utsidan. I vårt sökande efter den optimala näringen av huden hittade vi talgen. 

THE NO BOND BEAUTY KVALITET

Som all tillverkning och försäljning av kosmetika inom Sverige och resten av EU krävs det att man följer God Tillverkningssed för att upprätthålla kvalitet och säkerhet.

Alla No Bond Beauty produkter är framtagna och godkända i samarbete med kemist. Produkterna är enligt lag registrerade i EU:s kosmetikaregister CPNP.

Våra ingredienser är så rena och naturliga att de klassas som livsmedel. Hade det inte varit för de eteriska oljorna så kan du äta våra hudprodukter. Det är vad vi vill eftersträva;

Mata endast huden med sådant du skulle kunna mata dig själv med!

1_edited.jpg

No Bond Beauty är kvalitetssäkrade hos både NOC Sweden och Rekokollen. Vi möter deras kriterier för oprocessad och naturliga ingredienser som värnar om hälsa och miljö. 

2_edited.jpg
philippe-bout-YzSYlQm7BTg-unsplash.jpg
SandraOwe_svartvit_edited_edited.jpg
0_edited.jpg

Sandra och Jannica är grundarna bakom Sveriges första talgbaserade hudvårdsmärke. I ett gemensamt intresse för näringens läkande förmåga hittade de talg även som hudvård. 

No Bond Beauty finns i Tyresö utanför Stockholm med egen tillverkning av sina produkter. 

VI ÄR NO BOND BEAUTY