top of page

NO BOND BEAUTY FILOSOFI

No Bond - hållbart fett
Ikon vit

NO BOND - hållbart fett

Vi har valt att använda fett från nötdjur i vår hudkräm. Fett kategoriseras utefter dess struktur. Mättat fett har inga så kallade dubbelbindningar i sina kolkedjor. Det gör mätta fett stabilt och fast. Det gör den motståndskraftig vid värme, direkt solljus och mot syre som i de mindre stabila fetterna såsom vegetabiliska oljor kan orsaka fria radikaler och därmed göra mer skada än nytta.

Talgens höga andel mättat fett utan dubbelbindningar (på kemispråk) har gett inspiration till vårt varumärke.

No Bond - till industrin
No Bond Beauty dots

NO BOND - till industrin

Viktigt för oss är att kunna bidra till ett hållbart och klimatsnällt samhälle. Industrier inom livsmedel, kosmetika och mode belastar miljön hårt. Vårt bidrag är att utgå från råvaror som i grunden ger tillbaka till naturen, kan produceras ekologiskt. På ett så oprocessat sätt som möjligt med minimal inblandning av industrimaskiner, fossila bränslen och kemiska tillsatser.

Vi utgår från forskning, vetenskap och evolutionslära.  Vi strävar efter att inte låta oss påverkas av rådande trender och industrin. Det har har gett inspiration till vårt varumärke.

 

No Bond - beauty enligt oss
Ikon vit

NO BOND - beauty enligt oss

Vi är övertygade om att skönhet kommer inifrån. Ett uttryck som hos oss med tiden har fått innebörd. Fyllts med insikt om biokemi och näringens betydelse för hälsan. 

Vi har själva upplevt förbättrad hud, hår och naglar genom att ge vår kropp naturlig, tillsatsfri och näringsrik mat som kroppen känner igen.

Skönhet startar på insidan. Vi kan dock ge den en extra boost genom att ge huden biotillgänglig skin food från utsidan. I vårt sökande efter den optimala näringen av huden hittade vi talgen. 

No Bond Beauty - Naturlig hudvård enligt oss

NATURLIG HUDVÅRD ENLIGT OSS

Vad betyder egentligen naturlig hudvård och vem bestämmer vad som får kallas naturligt. Det finns idag ingen exakt definition. Vi är del av branschorganisation NOC som företräder producenter och företagare som vill arbeta med råvaror och produkter som just anses vara så naturliga som möjligt. 

För oss innebär naturligt något som är så lite processat som möjligt och med så få eller helst inga inslag av tillsatser, konsistensmedel, konserveringsmedel eller annat som kan förvränga, ändra eller ta bort konsistens, innehåll eller råvarans naturliga egenskaper och sammansättning.

Våra produkter baseras på flertalet livsmedelsklassade ingredienser där talgen och olivoljan utgör den största mängden i den färdiga produkten. Att kunna äta sin hudvård anser vi vara naturligt. Ännu mer naturligt när det är en råvara som kan ätas i sitt naturliga tillstånd utan att processas. 

Vi använder ingredienser och råvaror som är ekologiska så mycket vi kan. Det betyder inte alltid naturligt tycker vi men där det går att kombinera så eftersträvar vi just ekologiskt. Vi har dock valt att inte köpa industrins certifikat och märkningar för att framhäva att det är ekologiskt. Vi tror starkt på att berätta hur vi ser på naturligt och varför vi väljer att kalla det för naturligt. 

THE NO BOND BEAUTY KVALITET

Som all tillverkning och försäljning av kosmetika inom Sverige och resten av EU krävs det att man följer God Tillverkningssed för att upprätthålla kvalitet och säkerhet.

Alla No Bond Beauty produkter är framtagna och godkända i samarbete med kemist. Produkterna är enligt lag registrerade i EU:s kosmetikaregister CPNP.

Emblem Natural Organic Cosmetic

No Bond Beauty är kvalitetssäkrade hos både NOC Sweden och Rekokollen. Vi möter deras kriterier för oprocessad och naturliga ingredienser som värnar om hälsa och miljö. 

Emblem Rekokollen
Vi är No Bond Beauty
Sandra och Jannica, grundarna av No Bond Beauty

VI ÄR NO BOND BEAUTY

Sandra och Jannica är grundarna bakom Sveriges första talgbaserade hudvårdsmärke. I ett gemensamt intresse för näringens läkande förmåga hittade de talg även som hudvård. 

No Bond Beauty finns i Tyresö utanför Stockholm med egen tillverkning av sina produkter. 

bottom of page